Wednesday, November 21, 2007

143


نبوت -11
دیاری هه ینی - 143

صفات پیامبران
از آنچه تا کنون درباره پیامبران بحث شده می توان توضیح داد که رسول کیست؟

الف) فرستاده ای از بندگان خداوند است که بوسیله وحی خداوند او را انتخاب کرده است.
ب) شریعت و احکام خداوند را به مردم می رساند و تبلیغ می کند.
ج) وظیفه اش ، دعوت به سوی الله تعالی و عمل صالح با بهترین اسلوب و روش از جانب خداوند حکیم است.
د)تویش معجزات و خرق عادات که خداوند به او داده ، پشتیبانی شده تا او را راستگو بپندارند.
هـ) الگوی نیکویی است که در عمل و کردار و گفتار به او تأسی می شود.
و) او فرمانده و مدبر امور جامعه و امت خود می باشد و سیاست دینی و دنیوی را در دست دارد.

با ملاحظه نمودن این امور به این نتیجه می رسیم که پیامبران باید صفات اساسی و منحصر بفرد را داشته باشند. صفاتی از قبیل صحت عقل ، راستگویی ، امانتداری ، عصمت ، سلامت بدن و قوت روحی و ... که بطور خلاصه بدان می پردازیم:


1. زرنگی و استعداد حمل امانت

این رساله علمی و وظیفه تربیت مردم و فرماندهی سیاسی جامعه ، نیازمند وجود صفت استعداد و توانایی برای حمل این رساله می باشد. و این استعداد در تمام پیامبران وجود داشته و در روزگار خود سرآمد تمام مردم بوده اند. تمام زندگی پیامبر نشانه زرنگی و وجود نوعی استعداد خاص و درونی بوده است مثل ( طه/114) : پیش از آنکه وحی قرآن به پایان برسد ، در آن عجله نکن و آیه ها تند تند تکرار نکن. حضرت ابراهیم نیز به بهترین شکل با نمرود مبارزه کرد و برتری یافت ( انعام/83 ) .

2. عصمت

اگر اسوه حسنه و الگوی مناسب ، پیامبران باشند ؛ پس باید در زندگی ، پاک و به دور از هر عیب و نقصی باشند. چون آدمی که بدنبال سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت است ، وقتی در الگوی خود آنرا مشاده می کند که او بهترین نمونه و الگو باشد و فاقد هر نوع نقص و عیبی باشد. « ( احزاب/21)
آیه زیر بیانگر عصمت پیامبر (ص) می باشد. ( فتح/2) بخشیدن گناه گذشته یعنی عفو و بخشش و اما بخشش خطاهای آینده یعنی اینکه او را حمایت و حفظ می کند تا در آینده به خطا گرفتار نشود و تحت مراقبت الله تعالی محفوظ بماند و این معنای عصمت است.

الله اکبر و لله الحمد

1 comment:

Anonymous said...

thans alot kak kamal