Monday, November 19, 2007

Diyari-140

دیاری هه ینی 140
نبوت - 8

نیاز مردم به پیامبران
در نکات زیر نیازمندی مردم به پیامبران را می توان مشاهده نمود:
1. اصلاح جامعه و فرد فرد آن
برای اصلاح فرد و جامعه ، نیاز به وجود مصلحی هست که مردم از او بعنوان الگو پیروی کنند. فردی که تمام صفت رهبری و الگوی حسنه را داشته و باشد از گناهان بدور باشد. و می دانیم که این صفات فقط در پیامبران موجود است. و خداوند پیامبران را برگزید تا بعنوان معصوم و الگوی نیگو از آنها الگو برداری نمایند. پیامبرانی که حاصل مشعل نور و هدایت بودند و تمدن بشری را ارتقاء دادند. ( انعام/90-89) : آنان کسانی هستند که کتاب و حکمت و نبوت بدیشان داده ایم. اگر نسبت بدانها کفر ورزند ما کسانی را عهده دار آن سه چیز می سازیم که نسبت بدان کفر نمی ورزند. آنان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده ، پس از هدایت ایشان پیروی کن و بگو من پاداشی نمی خواهم. این قران چیزی جز یادآوری و اندرز برای جهانیان نیست.

2. کسب فضایل و کمالات
انسان به تنهایی نمی تواند تمام خیرات و کمالات انسانی و فضایل اخلاقی را بدست بیاورد. چون خودخواهی ، هوای نفسانی ، غرایز و شهوات ، بشر را از رسیدن به خیر و نیکی و حقیقت باز می دارد. باطل ، بدی و شرارت ، پیش چشمانش مزین می گردد. باطل را حقیقت و حقیقت را باطل می پندارد ، ظلم را عدل و عدل را ظلم می بیند. بهمین خاطر خداوند ، پیامبران را فرستاد تا عدل برپای دارند و به خیر و نیکی دستور دهند و برای خداوند واحد عبادت نمایند. (حدید/25) : ما پیغمبران خود را همراه با دلایل متقن و معجزات روشن روانه کرده ایم و با آنان کتابها و موازین نازل کرده ایم تا مردمان داد گرانه رفتار کنند.

3. حجت و دلیل
خداوند سبحان ، مردم را آفرید تا آنها را آزمایش کند که چه کسی بهتر عمل می کند. اگر خداوند پیامبرانی را بعنوان مبشر و منذر نمی فرستاد ، مردم در روز قیامت عذر و بهانه می آوردند و دلیل انجام جنایات و کفر و معاصی در دنیا را در دست داشتند و می گفتند. رسولی که نبود ما را آگاه کند و بترساند و ما را از این روز که هر فردی از پدر و مادر و فرزندان و همسرش فرار می کند و نمی خواهد کسی را ببیند. و می گویند کسی نبود تا راه خیر و نیکی و فضایل و اعمال صالح را به ما نشان دهد (نساء/165) : ما پیامبران را فرستادیم تا مژده رسان و بیم دهنده باشند و بعد از آمدن پیغمبران حجت و دلیلی بر مردمان باقی نماند ( و نگویند که اگر پیامبرانی به سوی ما می فرستادی ، ایمان می آوردیم و راه طاعت بر می گزیدیم ) و خدا چیره دست است.

4. درک غیبیات
بسیاری از حقایق علمی وجود دارد که مردم در زندگی خود و در اصلاح نفس و سلوکشان از آنها بی نیاز نیستند. حقایقی که جز بوسیله رابط بین مردمان و الله تعالی بدست نمی آیند ، مانند غیبیات از قبیل روز قیامت ، بهشت ، جهنم و... . اگر این پیامبران وجود نداشتند ، این حقایق در پشت پرده ابهام باقی می ماندند و مردم یا در غرقاب مادیات می ماندند و یا گرفتار خرافات و اساطیر عجیب و غریب درباره غیبیات می شدند.
الله اکبر و لله الحمد

No comments: